marca 15, 2019

Kanapka z łososiem i jajkiem


Ostatnio mam małą obsesję na punkcie kanapki z łososiem, jajkiem i rukolą! Bułka pysznie podpieczona w tosterze, wędzony łosoś, jajko z lekko rozpływającym się żółtkiem, rukola i do tego troszkę majonezu! Pyszności! Zdrowe, pożywne śniadanie, lekko na ciepło 😊 

Składniki (1 porcja):
  • bułka pełnoziarnista
  • masło do posmarowania
  • plasterek wędzonego łososia
  • jajko ugotowane na pół-twardo (tak że żółtko się jeszcze troszkę rozpływa)
  • pół garści rukoli
  • sól, pieprz, majonez


Przygotowanie (10min):
Bułkę kroimy na pół i opiekamy w tosterze. Czekamy aż bułka troszkę się ostudzi i smarujemy masłem. Górną część bułki smarujemy też majonezem. Na dolną część wykładamy łososia, jajko obieramy i kroimy na 3 pasterki, wykładamy na łososia. Doprawiamy solą i pieprzem, na jajku układamy rukolę i przykrywany górną częścią bułki. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz